W  kuchni My Place Bar & Restaurant w hotelu My Story Gdynia Hotel panuje pewna filozofia przygotowania posiłków Filozofia przygotowywanych posiłków jest prosta – świeżo, smacznie i z pomysłem. Połączono  tradycję z nowoczesnością, a wszystko wykończono  staranną kombinacją składników, dzięki którym nie tylko zaspokojony jest  apetyty gości, ale również podpowiadają  co jeść, a czego unikać przed snem.

Aby dobrze spać należy też odpowiednio jeść, a szczególnie przed snem. Dlatego też w Restauracji My Place Bar & Restaurant, stawia sobie za cel popularyzowanie idei odżywiania zgodnie z rytmem biologicznym dnia, w ich  autorskim menu, proponują odpowiednio skomponowane dania, dzięki którym organizm się wyciszy na koniec dnia, a rano zostanie odpowiednio pobudzony. W ten sposób dają  możliwość zbudowania znacznie szerszego doświadczenia niż tylko wygodne miejsce do spania w naszych pokojach.

My Story Gdynia Hotel to nowy standard usług, w którym priorytetem doświadczeń Gości jest komfort snu. Samopoczucie wynikające z wyspania się, stało się najważniejszym czynnikiem determinującym cały proces projektowania obiektu. Dlaczego? Dobry sen odpowiada za nasze zdrowie, wpływa na kreatywność, motywację, wydajność oraz buduje odporność. Długo bym mógł opisywać jakość i smak posiłków , Ja jadłem  fantastyczny Krem z pieczonego w soli morskiej buraka z malinami, serem lazur i pestkami dyni oraz tradycyjny żurek z puree ziemniaczanym, jajkiem zieloną oliwą. Nie odmówiłem również sobie krewetki w sosie na bazie sambal oelek z nutą białej czekolady oraz pierogi z siekanym mięsem z kaczki, ze smażonymi kurkami z jarmużem – wszystko zgodni z najlepszą wysublimowaną sztuką kulinarno. Ale szczególnie zachwyciło mnie  jedno   danie Pieczone warzywa podane na czarnej soczewicy, puree z pieczonego batata z sosem kafirowym.Drink  Caipirinha z limonka, cachaca51, cukier brązowy był też bez zarzutu. A na zakończenie została podana mi kawa w której odbijała się moja podobizna. Ta restauracja to moje odkrycie gastronomiczne roku. Bardzo polecam…