Akcja Rekomendująca Restauracje "Polska od Kuchni"
Edycja XIII 2024 rok
Założenia ogólne
Organizator
Organizatorem akcji jest fundacja WIP (Warto im Pomóc) , 00-864 Warszawa, ul. Kochanowskiego 31/41
Czas trwania akcji:
27.02.2024 r. - 20.04.2024 r.
Ogłoszenie wyników
Ogłoszenie wyników nastąpi 25.04.2024 r. na uroczystej Gali.
Cele akcji:
- gastronomia jako produkt turystyczny miast i regionów
- rekomendowanie najlepszych restauracji
- promowanie i wykreowanie potraw regionalnych,
- prezentacja kuchni z różnych regionów świata
- wytyczenie gastronomicznych tras i zagłębi gastronomicznych w miastach i regionach
- przekierowanie strumienia konsumentów do miejsc o sprawdzonej renomie.
Jurorzy
Jurorami akcji są eksperci z WIP oraz ze strony Partnerów, znamienite osoby ze świata kultury, nauki i mediów oraz wybrani blogerzy kulinarni .
Kapituła
W skład Kapituły akcji wchodzą wybrani przedstawiciele spośród jurorów.
Uczestnicy
Uczestnikiem akcji jest restauracja, która spełniła warunki uczestnictwa opisanych w niniejszym regulaminie punkt II.1 i punkt II.2.
Nagrodą w konkursie jest statuetka „Złoty Widelec” i godło promocyjne.
Warunki uczestnictwa w akcji
Przekazanie do dnia 20.04.2024r. na adres organizatora, 00-864 Warszawa, ul. Kochanowskiego 31/41 bądź na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ostemplowanego i podpisanego przez właściciela bądź osobę upoważnioną bonu konsumpcyjnego stanowiący załącznik do niniejszego regulaminu oraz stanowiący o wyrażeniu zgody na uczestnictwo w Konkursie według zasad określonych w Regulaminie.
Przesłanie formularza Zgłoszenia.
Bon konsumpcyjny i formularz zgłoszenia jest dostępny do pobrania na stronie internetowej konkursu www.polskaodkuchni.com.pl
Umieszczenie w widocznym miejscu informacji o uczestnictwie restauracji w akcji.
III. Zasady przeprowadzenia akcji
Organizator akcji przekazuje bony konsumpcyjne z jurorom akcji, którzy odwiedzają restauracje w terminie 20.03.2024 r.– 20.04.2024 r. Jurorzy do 21.04.2024 r. przekazują organizatorowi Akcji recenzje restauracji zawierające ocenę:
- menu: forma prezentacji menu,
- lokalu: klimat, aranżacja wnętrz, toalety,
- jakość obsługi: czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania
- klientowi w wyborze dań, znajomość języków obcych przez obsługę, wygląd
- personelu (uniformy służbowe, higiena osobista), sposób podawania rachunku,
- dań: forma podania, wygląd posiłku, smak,
- dodatkowo premiowane: danie specjalne promowane w menu.
Kapituła Akcji zbiera się w wyznaczonym terminie do 22.04.2024 r. i dokonuje ostatecznej oceny i rekomendacji restauracji biorących udział w akcji.
Przy ostatecznej rekomendacji restauracji Kapituła bierze pod uwagę najwyższe oceny zawarte w rekomendacji jurorów.
Kapituła ma prawo nie przyznać wyróżnienia, mimo zgłoszenia udziału w akcji, o ile uzna, że lokal nie spełnia warunków wystarczających do jego uzyskania.
Dokumentacja z posiedzenia Kapituły zostaje zabezpieczona przez organizatora akcji.
Wyróżnienia
Kapituła przyznaje najwyżej ocenionym restauracjom statuetkę „Złoty Widelec” i godło promocyjne, którym mogą posługiwać się w swoich działaniach promocyjnych.
Wyróżnione restauracje otrzymują również od organizatora i na jego koszt naklejki rekomendacyjne.
Obowiązkiem wyróżnionej restauracji jest umieszczenie statuetki w widocznym miejscu w wewnątrz lokalu oraz oznaczenie przyznania rekomendacji naklejką na drzwiach wejściowych lub w innym widocznym dla klienta miejscu.
Wykaz restauracji rekomendowanych przez Kapitułę zostanie umieszczony na stronie konkursu www.polskaodkuchni.com.pl na stronie organizatora , a także zostanie podana do mediów.
W materiałach reklamowych wyróżnione restauracje mają prawo posługiwać się hasłem Laureat ,,Złotego Widelca” edycja XIII 2024 r.
Postanowienia końcowe.
Organizator planuje kolejne akcje rekomendacyjne w formie kolejnych edycji w cyklu rocznym.
Polska od kuchni – akcja Fundacji WIP (Warto im Pomóc)
01-864 Warszawa, ul. Kochanowskiego 31/41 tel: 22 897 67 47
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
mail konkursowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.