5 PIĘTRO– zaskoczyło piękną panoramą na miasto i leśny horyzont. Restauracja w przyjemnym i dużym tarasem, pełnym zieleni – na którym można zjeść przepyszną kolację przez cały rok.

Taras Oświetlony i podgrzewany (przesuwne szyby, dach).

Obsługa przemiła. Profesjonalna iuśmiechnięta, bardzo pomocna. Panie kelnerki dbają by gościom nic nie zabrakło, dopytują o dania, czy smakuje, czy w czymś pomóc. Czujne, bardzo elokwentne.

Karta menu dość krótka, co wskazuje na sezonowość dań. Dania spore, ceny atrakcyjne. Duży wybór koktajli bezalkoholowych (wzięłam Mohito – pyszne i pełne soczystej mięty). Na przystawkęzamówiłam roladki z ciasta spring Rolls z warzywami i sosem sojowym z gorczycą i sezamem (pyszne, sycące). Na dnie łosoś pieczony, na gnocci z pomidorkami,podany z mulami. Bardzo ciekawe. Spróbowałam również stek RIB EYE – na oryginalnym sosie z szalotek i pieprzu.

Hitem całej kolacji byłodomowe ciasto jogurtowe z owocami (deser dnia) – skromnie może wyglądające i bez zbędnych „dekoracji”, ale świeżutkie i przepyszne.

Restauracjita, to naprawdę perła w Wejherowie. Przyjemna, dobre jedzenie. Warto!