Ekspert kulinarny WIP Jolanta Gałązka gościła z wizytą jurorską w Butikowym Talaria Resort&SPA w Trojanowie. Odwiedziła odrestaurowany XIX-wieczny pałac z częścią hotelową i gastronomiczną oraz wyjątkową Restaurację Sophie ze wspaniałą kuchnią pełną dobrych i domowych smaków, serwowanych przez Szefa Kuchni. ,,Dania kusiły zapachem i aromatem wiosennych ziół. Na przystawkę podano carpaccio z buraka z nutą pomarańczy, orzechami włoskimi oraz bazyliowym pesto oraz wyborne krewetki w sosie maślanym. Pikantna zupa z soczewicy zachwyciła kompozycją warzyw i orientalnym smakiem. Dopełnieniem było danie główne – bardzo ciekawie podana polędwica z dorsza serwowana na czarnej soczewicy z przepysznie doprawionym szpinakiem w sosie śmietanowym. Po uczcie kulinarnej przyszedł czas na relaks z lampką wytrawnego białego wina aromatyzowanego brzoskwinią i miodem…. i uczta dla duszy ….widok z letniego tarasu na pięknie zaaranżowany park".