Hotel jest usytuowany  pośród pięknych lasów co zrobiło na mnie miłe  wrażenie już od pierwszej chwili. Wnętrze restauracji przestronne, elegancko urządzone. Widać dbałość o szczegóły i detale.  Na przystawkę zamówiłem tatara z polędwicy wołowej z fermentowanym pieprzem i marynowanym rostbefem. Przesympatyczna kelnerka przyniosła Amuse-bouche. Był to hummus wraz z pieczywem podany w przepięknie przyozdobionym słoiku. Smak mnie zachwycił, pomyślałem, że skoro początek podróży kulinarnej jest na tak wysokim poziomie, to czeka mnie kulinarna uczta i nie zawiodłem się. Tatar z polędwicy, ręcznie siekany z wyśmienitymi dodatkami. Polecam. Deska wędlin i serów od lokalnych rzemieślników zrobiła na mnie duże wrażenie. Szef kuchni wędzi je osobiście. Łosoś wędzony ( palce lizać), chyba najlepszy jaki jadłem w życiu. Kurki marynowane własnej roboty podbijały smak.

Zamówiłem koktajl owocowo-warzywny( burak-jabłko-truskawka-wiśnia) . Dobrze skomponowane składniki z dominującym burakiem . Zupa, którą wybrałem to rosół z gęsiny i ręcznie lepionymi sakiewkami z farszem mięsnym. Po zjedzeniu tej zupy każdy zrozumie dlaczego rosół to królowa polskich zup.  Rosół z Restauracji Miodowa z czystym sumieniem każdemu mogę polecić.

Restauracja proponuje dania regionalne tj.Ravioletti z gęsiną i leśnymi grzybami, golonka zapiekana w piwie kozicowym z ziołowymi ziemniaczkami i karmelizowaną brukselka, rejbak kurpiowski z szarpanym żeberkiem wieprzowym oraz kartacze z farszem mięsnym i surówką z ekologicznej kapusty kiszonej i to danie zdecydowanie polecam.

Idealnie wysmażony stek z antrykotu z frytkami belgijskimi  oraz grillowaną cukinią to prawdziwy król w daniach głównych tej restauracji. Dla tego dania warto odwiedzić Miodową.. Na deser sernik z musem wiśniowym i beza z marcepanem. Sam nie wiem co lepsze.

Restauracja Miodowa to miejsce z klasą, a karta win jakie lokal proponuje zaspokoi gusta każdego znawcy.  Szefem kuchni restauracji jest Pan Jacek Grela, człowiek z pasją, którego miałem okazję poznać. Opowiadał mi o lokalnych produktach, które z wielkim zaangażowaniem  osobiście marynuje, kisi i wędzi, aby dać to co najlepsze gościom restauracji.

Restauracja Miodowa to miejsce, w którym zdecydowanie chce się spędzić dłuższy czas. Miły nastrój, profesjonalna obsługa i wysoki poziom smaku serwowanych dań jest godny rekomendacji tego miejsca.